Paksi FC - Ferencvárosi TC

3-2

2023. április 8-án került megrendezésre Pakson, a Fehérvári úti stadionban az OTP Bank Liga 26. fordulójának mérkőzése, amelyben a Paksi FC hazai pályán győzelmet aratott a Ferencvárosi TC csapata felett. A 4500 fő befogadására képes stadion több, mint háromnegyede foglalt volt, összesen 4280 jegy kelt el.

Kezdőcsapatok

Paksi FC

Kapus: Nagy Gergely (1)

Védők: Osváth Attila (11), Kinyik Ákos (2), Szélpál Norbert (3), Szabó János (30)

Középpályások: Balogh Balázs (8), Vas Gábor (12), Papp Kristóf (21)

Csatárok: Hahn János (6), Böde Dániel (13), Varga Barnabás (23)

Ferencvárosi TC

Kapus: Dibusz Dénes (90)

Védők: Adnan Kovacevic (15), Myenty Abena (22), Mats Knoester (4), Botka Endre (21)

Középpályások: Sigér Dávid (18), Baráth Péter (30)

Csatárok: Angelo Sagal (88), Marquinhos (50), Kristoffer Zachariassen (16), Adama Traore (20)

Cserejátékosok

Paksi FC

Kapus: Simon Barnabás (25)

Védők: Kovács Nikolasz (20), Tamás Olivér (5)

Középpályások: Gyurkits Gergő (18), 

Csatárok: Haraszti Zsolt (10), Skribek Alen (17)

Ferencvárosi TC

Kapus: Bogdán Ádám (1)

Védők: Pászka Lóránd (23)

Középpályások: Gojak Amer (14), Xavier Mercier (7)

Csatárok: Carlos Auzqui (28), Nikolai Baden Frederiksen (52)

Vezetőedzők

Paksi FC

Bognár György

Ferencvárosi TC

Sztanyiszlav Csercseszov

Gólok, büntetőlapok, cserék

Az első félidőben két gól és két büntetőlap született.

A 19. percben Kinyik Ákos sárgalapot szerzett szabálytalanságból kifolyólag. Az első gólt a Ferencvárosi TC csapatából a 23. percben Kristoffer Zachariassen lőtte. Ezután Abena szabálytalankodása után a hazai csapat büntetőt kapott. Varga Barnabás büntetője azonban nem lett gól. Viszont a 36. percben Varga Barnabás szerezte a Paksi FC első gólját, amivel az állás 1-1 lett.

A második félidőben három gól és hat sárga, illetve egy piros büntetőlapot osztott ki a játékvezető.

Rövidesen Sagal (FTC) cseréje után Adnan Kovacevic (FTC) sárgalapot kapott az 54. percben, ami egy újabb büntetőhöz vezetett a hazainak. A büntetőt szintén Varga Barnabás végezte az 55. percben. A jó lövésből gól született, ezzel Paks átvette a vezetést. Azonban a vendégcsapat az 56. percben Botka Endre lövésével gólt szerzett, ezzel 2-2-re kiegyenlítettek. Az 57. percben két csere történt az FTC csapatában. Az 59. percben Szélpál Norbert (Paks), majd a 60. percben Lisztes Krisztián (FTC) kapott sárga büntetőlapot. Ezt követően a 61. percben Bőle Dániel lecserélte Böde Dánielt a hazai csapatban. A 67. percben Abena egy piros és egy sárgalapot is kapott, amiből büntető nem következett. A 70. percben Papp Kristóf góljával Paks átvette a vezetést újból. 7 perccel később, a 77. percben mindkét csapat cserélt egy-egy játékost. A 83. percben szabálytalansága miatt Botka Endre sárgalapot kapott. A 86. percben a paksi csapat cserélt. 

A sérülések és büntetőlapok miatt hét perc hosszabbítást ítélt a játékvezető.

A hosszabbítás alatt a 91. percben Balogh Balázs (Paks) szerzett egy sárga büntetőlapot.

Statisztika

A mérkőzésen a hazai csapat játékosai birtokolták legtöbbet a labdát. A paksiak 12 kapura lövést végeztek, amiből hat volt kaput eltaláló, és hat kaput elkerülő. A vendégcsapat csak nyolc lövést végzett a mérkőzésen, melyből öt kapura tartó és három kaput elkerülő lövés volt. Szabadrúgások terén a hazai csapat 18, míg a vendégcsapat 24 rúgást hajtott végre. A 10 szögletből négyet a hazai, hatot a vendég végzett. A Paksi FC 21, az FTC pedig 31 alkalommal végzett bedobást. Mindkét csapat 3 alkalommal hajtott végre védést. A mérkőzés egyetlen piros lapját a vendégcsapat szerezte meg. Sárgalapok terén sem volt hiány, a hazai csapat három, míg a vendégcsapat nyolc lapot kapott. 

Fényképek

Végül, de nem utolsó sorban a szöveg helyett meséljenek a képeim, amelyeket a mérkőzésen készítettem. A képekre kattintva lehet nagyítani.