Paksi FC - Kisvárda Master Good

2-0

2023. április 23-án került megrendezésre Pakson, a Fehérvári úti stadionban az OTP Bank Liga 28. fordulójának mérkőzése, amelyben a Paksi FC hazai pályán győzelmet aratott a Kisvárda Master Good csapata felett. A 4500 fő befogadására képes stadion közel harmada volt foglalt, összesen 1400 jegy kelt el.

Kezdőcsapatok

Paksi FC

Kapus: Nagy Gergely (1)

Védők: Osváth Attila (11), Kinyik Ákos (2), Szélpál Norbert (3), Kádár Tamás (14)

Középpályások: Balogh Balázs (8), Haris Attila (27), Sajbán Máté (7)

Csatárok: Skribek Alen (17), Szabó János (30), Varga Barnabás (23)

Kisvárda Master Good

Kapus: Otto Hindrich (89)

Védők: Hei Viktor (2), Aleksandar Jovicic (3), Széles Imre Antal  (23), Matheus (25)

Középpályások: Ötvös Bence (25), Bogdan Melnyk (18), Rafal Makowski (9)

Csatárok: Jaroslav Navrátil (20), Driton Camaj (7), Jasmin Mesanovic (27)

Cserejátékosok

Paksi FC

Kapus: Simon Barnabás (25)

Védők: Kovács Nikolasz (20), Gévay Zsolt (77), Tamás Olivér (5)

Csatár: Pesti Zoltán (16)

Szécsi Patrik (19)

Kisvárda Master Good

Kapus: Danijel Petkovic (30)

Védők: Enes Alic (19), Anton Kravchenko (4), Milos Vranjanin (5)

Csatár: Vida Kristopher (10)

Vezetőedzők

Paksi FC

Bognár György

Kisvárda Master Good

Kruscic Milos

Gólok, büntetőlapok, cserék

Az első félidőben a Paksi FC jól támadott, de a Kisvárda Master Good csapata kiválóan védett, ezért csak egy gól született. A labdabirtoklás nagyobb mértékben a vendégcsapatnak jutott. Két sárga lapot osztott ki a játékvezető, az egyiket Széles Imre Antal kapta a 18. percben, a másikat Osváth Attila a 45+2. percben.

 

Az egyik sárga lapot Széles Imre Antal (Kisvárda) kapta a 18. percben, miután szabálytalankodott. A 43. percben Varga Barnabás büntetőből megszerezte a Paksi FC első gólját. A sérülések miatt a játékvezető 2 perc hosszabbítást ítélt, amely alatt Osváth Attila kapott sárga lapot szabálytalanság miatt.

 

A második félidőben a Kisvárda továbbra is nagyobb arányban birtokolta a labdát, de a Paksi FC sikeresen berúgta második gólját. A mérkőzésen összesen három cserét hajtottak végre a hazai csapatnál, míg a vendégcsapatnál négy cserét hajtottak végre. Az izgalom csúcspontja a 77. percben jött el, amikor Varga Barnabás megszerezte a mérkőzés második, és egyben utolsó gólját, amivel a szezonban eddig a 23. gólját szerezte.

 

A 46. percben Skribek Alen helyére Bognár György vezetőedző Hahn Jánost állította csatárként. Az 59. percben Kruscic Milos vezetőedző Navrátil Jaroslavot Milos Spasicra cserélte. A 60. percben a hazai csapatban is történt még egy csere, Haris Attila helyére Vas Gábor került be. A 73. percben a Kisvárda csapatánál két cserét is végrehajtottak, Rafal Makowski helyére Lucas, míg Ötvös Bence helyére Yania Karabelyov állt be. A 76. percben Sajbán Máté (Paks) Böde Dániellel cserélt helyet.

 

A mérkőzés csúcspontja a 77. percben jött el, amikor Varga Barnabás a második és egyben utolsó gólját is megszerezte a mérkőzésen. Ez volt a szezonban eddig a 23. gólja. Reméljük, hogy nem is az utolsó! A 79. percben Aleksandar Jovicic kapott sárga lapot szabálytalan játékáért. A 80. percben a vendégek cseréltek, Driton Camaj helyére Mario Ilievski állt be.

Összességében a Paksi FC nagyszerű teljesítményt nyújtott a mérkőzésen, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A Kisvárda Master Good csapata ugyanakkor bár több labdabirtoklással rendelkezett, remekül védekezett, és sokáig tartotta magát a mérkőzésen. A szurkolók egy jó és izgalmas mérkőzést láthattak, és bízunk benne, hogy a következő találkozón is hasonlóan színvonalas játékra számíthatnak majd.

Statisztika

A mérkőzésen a hazai csapat nyolc alkalommal lőtt kapura, öt eltalálta, míg három lövés elkerülte a kaput. A vendégek csak ötször lőttek kapura, háromszor eltalálva és kétszer mellé lőve.

A Kisvárda több szabadrúgást végzett, összesen 15 alkalommal, míg a Paksi FC csak 13-szor.

Hat szöglet volt az első félidőben, ebből ötöt a Paks,  egyet pedig a Kisvárda végezte. A második félidőben a hazaiak csak egyszer, míg a Kisvárda hatszor rúgott szögletet. Összesen tehát 13 szögletet rúgtak a csapatok.

A bedobásokat illetően a Paks 26-szor, míg a Kisvárda 32-szer végzett.

Mindkét csapat kapusa háromszor védett, két-két védés történt az első félidőben és egy-egy a másodikban.

A Kisvárda többet birtokolta a labdát, de a Paks több alkalommal támadott, összesen 149-szer, míg a Kisvárda 138-szor. A hazai csapat veszélyes támadásokat is többször végzett végzett, összesen 98-szor, míg a vendégek csak 85-ször.

Fényképek

Végül, de nem utolsó sorban a szöveg helyett meséljenek a képeim, amelyeket a mérkőzésen készítettem. A képekre kattintva lehet nagyítani.