Paksi FC - Debreceni VSC

0-0

2023. május 6-án került megrendezésre Pakson, a Fehérvári úti stadionban az OTP Bank Liga 30. fordulójának mérkőzése, amelyben a Paksi FC hazai pályán döntetlent játszott a Debreceni VSC csapata ellen. A 4500 fő befogadására képes stadion több, mint a fele volt foglalt, összesen 2300 jegy kelt el.

Kezdőcsapatok

Paksi FC

Kapus: Nagy Gergely (1)

Védő: Kinyik Ákos (2), Szélpál Norbert (3), Kádár Tamás (14), Szabó János (30)

Középpályás: Balogh Balázs (8), Papp Kristóf (21)

Csatár: Skribek Alen (17), Sajbán Máté (7), Varga Barnabás (23), Hahn János (6)

Debreceni VSC

Kapus: Megyeri Balázs (16)

Védő: Kusnyír Erik (29), Dusan Lagator (94), Meldin Dreskovic (14), Oleksandr Romanchuk (21), Christian Manrique (15)

Középpályás: Stefan Loncar (20), Dzsudzsák Balázs (10)

Csatár: Varga Kristóf (8), Szécsi Márk (88), Dorian Babunski (23)

Cserejátékosok

Paksi FC

Kapus: Simon Barnabás (25)

Védők: Gévay Zsolt (77), Osváth Attila (11)

Középpályás: Gyurkits Gergő (18), Haris Attila (27)

Csatár: Bőle Lukács (9)

Debreceni VSC

Kapus: Marko Milosevic (1), Kovács Péter (24)

Középpályás: Okan Aydin (30), Georgios Neofytidis (6), Hamzat Ojediran (18)

Védő: Bévárdi Zsombor (31), Sylvain Desvandes (4)

Vezetőedzők

Paksi FC

Bognár György

Debreceni VSC

Srdjan Blagojevic

Büntetőlapok és cserék

Az első félidőben a Paksi FC 71%-os labdabirtoklással rendelkeztek, ebből adódóan hét alkalommal tudtak kapura lőni. Nagyon jó támadásokat hajtottak végre, míg a Debreceni VSC csapata hibátlanul védekezett. Az első 45 perc alatt a játékvezető három sárgalapot osztott ki.

Az első büntetőlap a 9. percben született, amit C. Manrique kapott szabálytalansága miatt – büntetőt nem harcoltak ki. A 16. percben a DVSC csapata Stefan Loncar lövéséből gólt szerzett, amit a VAR les miatt érvénytelenített – az állás tehát maradt 0-0. A 42. percben Varga és Lagator harca miatt mindkét játékos sárga lapot kapott.

A második félidőben történtek cserék mindkét csapatnál, és három sárgalapot osztott ki Berke Balázs játékvezető.

A 46. percben Szécsi Márk helyére Kyziridist tette Srdjan Blagojevic .A hazai csapatnál Bognár György vezetőedző az 57. percben Hahn helyére Böde Dánielt, míg Skribek helyére Windecker Józsefet helyezte. A 70. percben Vas Gábor lépett pályára, Balogh Balázst leváltva. A vendégcsapat Varga Kristóf helyére Bódi Ádámot léptette pályára, míg Dorian Babunskit Antonio Mance váltotta a 77. percben. A 83. percben Papp Kristóf sárgalapot kapott, ezzel egyidőben pályán kívül Babunski is. A 84. percben Pappot Kovács Nikolasz váltotta. 2 perccel a mérkőzés vége előtt Dzsudzsák Balázs sárgalapot érdemelt szabálytalanság miatt, majd a 90+2. percben helyére Bárány Donát lépett.

Statisztika

A mérkőzésen a hazai csapat 16 alkalommal lőtt kapura, ebből hét eltalálta, míg kilenc lövés elkerülte a kaput. A vendégek csak nyolcszor lőttek kapura, háromszor eltalálva és ötször mellé lőve.

Öt szöglet volt az első félidőben, amit csak a Paks végzett. A második félidőben a hazaiak csak egyszer, míg a DVSC kétszer végzett szögletet. Összesen tehát nyolc szögletet rúgtak a csapatok.

A Paks három alkalommal védte a debreceniek lövéseit – ebből kétszer az első félidőben és egyszer a másodikban. 

A Paks többet birtokolta a labdát, ezért több alkalommal támadott, összesen 173-szor, míg a Debreceni VSC 129-szer. A hazai csapat veszélyes támadásokat is többször végzett végzett, összesen 127-szer, míg a vendégek csak 47-szer.

Fényképek

Végül, de nem utolsó sorban a szöveg helyett meséljenek a képeim, amelyeket a mérkőzésen készítettem. A képekre kattintva lehet nagyítani.